Hjemmelavet Koldskål
holaaa, så kom sommeren!! Istedet for at spise, en tung kage som dessert, et det lidt mere lækkert at spise noget friskt og afkølende.
Koldskålen:
- 7 pasteuriseret æggeblommer (helst økologiske)
- 7 spsk rørsukker
- 1 spsk vanilje sukker
- 2 Liter ymer
- 0,5 Liter kernemælk
Fremgangsmåde:
Pisk de pasteuriserede æggeblommer, rørsukkeret og vanilje sukkeret sammen, i ca. 4-5 min. til det er luftigt. Derefter blander du resten af ingredienserne sammen, med de ingredienser du lige har pisket.
Kammerjunker (75 stk, ca. 4 personer): Hvis du vil vælge specifikt hvor mange kammerjunker, der skal være til et antal personer, kan du følge linket, hvor at opskriften også er fra. https://www.arla.dk/opskrifter/kammerjunkere-til-koldskal/ (Hvis du ikke er så vild med kammerjunker, kan du bruge jordbær, ligesom jeg gjorde. Du kan også bruge andre frugter så som bananer eller blåbær.
- 2 æg
- 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
- 50 g smør – smeltet og afkølet
- 300 g hvedemel eller fuldkornsmel (ca. 5 dl)
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk fint salt
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen. Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.
Forbagning: Ca. 25 min. ved 175° – traditionel ovn. – Bagetid: Ca. 15 min. ved 175° – traditionel ovn.
Hvor mange stjerner, (1-5, hvor fem er den bedste) vil du give opskriften?
Xoxo, Poppi.
Ingen kommentarer endnu