Kom i forårs humør!

Hjemmelavet Koldskål

holaaa, så kom sommeren!! Istedet for at spise, en tung kage som dessert, et det lidt mere lækkert at spise noget friskt og afkølende.

Koldskål febb3683-843c-4f38-959b-7c31ee7efb27

Koldskålen:

  • 7 pasteuriseret æggeblommer (helst økologiske)
  • 7 spsk rørsukker
  • 1 spsk vanilje sukker
  • 2 Liter ymer
  • 0,5 Liter kernemælk

Fremgangsmåde:

Pisk de pasteuriserede æggeblommer, rørsukkeret og vanilje sukkeret sammen, i ca. 4-5 min. til det er luftigt. Derefter blander du resten af ingredienserne sammen, med de ingredienser du lige har pisket.

Kammerjunker (75 stk, ca. 4 personer): Hvis du vil vælge specifikt hvor mange kammerjunker, der skal være til et antal personer, kan du følge linket, hvor at opskriften også er fra. https://www.arla.dk/opskrifter/kammerjunkere-til-koldskal/ (Hvis du ikke er så vild med kammerjunker, kan du bruge jordbær, ligesom jeg gjorde. Du kan også bruge andre frugter så som bananer eller blåbær.

  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smør – smeltet og afkølet
  • 300 g hvedemel eller fuldkornsmel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt det smeltede afkølede smør. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 35 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem midt i ovnen. Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i ½ cm tykke skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.

Forbagning: Ca. 25 min. ved 175° – traditionel ovn. – Bagetid: Ca. 15 min. ved 175° – traditionel ovn.

Hvor mange stjerner, (1-5, hvor fem er den bedste) vil du give opskriften?

Xoxo, Poppi.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kom i forårs humør!